Katedrala u Djakovu
 
Ostale vijesti
Preminuo mr. sc. Marko Tomić PDF Ispis

ĐAKOVO (TU) - U srijedu, 30. srpnja 2014. u KBC-u u Osijeku preminuo je mr. sc. Marko Tomić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Mr. sc. Tomić rođen je 28. studenoga 1952. u Harkanovcima. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1977. u Đakovu. Bio je zamjenik župnika u Harkanovcima i duhovni pomoćnik u Osijeku 1. Nakon studija u Rimu djeluje kao profesor na gimnaziji J. J. Strossmayera i Visokoj bogoslovnoj školi, danas KBF-u u Đakovu.
 
In memoriam: o. Alfons Franjo Janeš PDF Ispis

VINKOVCI (TU) – Sprovodni obredi o. Alfonsa Franje Janeša, franjevca konventualca, sužupnika župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je preminuo u subotu 26. srpnja u Cresu u 81. godini života, 57. godini redovništva i 51. godini svećeništva, započeli su u utorak 29. srpnja misom zadušnicom u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina koju je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić u koncelebraciji 55 redovnika i svećenika među kojima je bio i pokojnikov brat – svećenik u miru vlč. Ivan Janeš.

 
Ljepote i teškoće Gunje mogu se otkriti tek preko njezinih stanovnika PDF Ispis

GUNJA (TU) - Za duhovno vodstvo prvih nekoliko dana Ljetnog radnog kampa u Gunji u organizaciji Studentskog katoličkog centra (SKAC) Palma, Udruge Magis i Đakovačko-osječke nadbiskupije zadužen je bio isusovac, p. Mislav Skelin te je s nama podijelio svoje dojmove. U Gunji ga je dočekala voditeljica kampa Terezija Klaić te župnik Josip Semialjac, s. Patricija, organizacijski tim kampa koji je pripremio sve potrebno za dolazak volontera, a posjetio ih je i nadbiskup Đuro Hranić.
 
Vlč. Alojz Kovaček proslavio srebrni svećenički jubilej PDF Ispis

BEKETINCI (TU)
- Misnim slavljem u filijalnoj crkvi sv. Florijana u Beketincima, vlč. Alojz Kovaček, domaći sin i kapelan Vojne kapelanije Vinkovci, proslavio je 27. srpnja srebrni jubilej svećeničke službe - 25 godina svećeništva. Crkva je bila premalena da bi primila sve koji su stigli na ovo slavlje te su brojni uzvanici ostali u crkvenom dvorištu, sudjelujući u misnom slavlju. Uz slavljenika, oko oltara su bili: generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić, tajnik HBK i ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, novoimenovani ravnatelj UZUK-a,
 
Mlada misa p. Marijana Zubaka PDF Ispis

SLAVONSKI BROD (TU) - Pod geslom „Idi pa i ti čini tako! (Lk 10,37) mladu misu je u nedjelju, 27. srpnja u svojoj Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu proslavio p. Marijan Zubak. On je prvi svećenik iz Slavonskog Broda koji pripada Družbi misionara Krvi Kristove te je i prvo duhovno zvanje iz svoje župe.

 
Preminuo o. Alfons Franjo Janeš PDF Ispis

VINKOVCI (TU) – U subotu, 26. srpnja u Cresu u 81. godini života i 51. godini svećeništva preminuo je o. Alfons Franjo Janeš, franjevac konventualac, sužupnik župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima. O. Alfons Franjo Janeš rođen je 6. listopada 1933. godine u Retkovcima (Ivankovo). Privremene zavjete položio je na Cresu 24. listopada 1958. godine, a svečane zavjete u Zagrebu, 8. prosinca 1961. Godine. Za svećenika ga je 21. lipnja 1964. godine, u samostanskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima, zaredio mons. Celestin Bezmalinović, hvarski biskup.

 
Proslava Malih Tekija PDF Ispis

PETROVARADIN (TU) - U najpoznatijem srijemskom svetištu Gospe Snježne u Tekijama kod Petrovaradina, 25. i 26. srpnja, na blagdan Sv. Jakova, apostola i spomendana Sv. Joakima i Ane, koji se u ovome Svetištu slavi punih 260 godina, proslavljene su Male Tekije. Svake godine tih dana u ovo biskupijsko svetište Srijemske biskupije se hodočasti te se euharistijskim slavljima, procesijom i prigodnim programom časti Gospa Tekijska. Liturgijska slavlja služena su uoči same svetkovine, u petak 25. srpnja u 17 sati na mađarskom jeziku i u 19 sati na hrvatskom jeziku.

 
Koncert Ansambla "Responsorium" PDF Ispis

SLAVONSKI BROD (TU) - Ansambl „Responsorium“ iz Zagreba održao je u nedjelju, 27. srpnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu bogat glazbeni program pod nazivom „Laudi e lamenti“, u kojem su izveli klasični repertoar prožet barokom i Venecijom.

 
Proslava sv. Ane u znaku obitelji PDF Ispis
SLAVONSKI BROD (TU) - Drevna slavonskobrodska Tvrđava i ove je godine u subotu, 26. srpnja, na blagdan sv. Ane u svoje okrilje – uz ponovno podignutu kapelu, koja bi u dogledno vrijeme trebala biti iznutra opremljena i stavljena u službu – okupila nekoliko stotina Brođana. Nakon molitve krunice za obitelji, blagdansku euharistiju predvodio je mr. Josip Vrančić, profesor na KBF-u u Đakovu, uz suslavljenje domaćega župnika i dekana Ivana Lenića. U svojoj je homiliji prof. Vrančić ponajprije pozvao prisutne, među kojima velik broj majki i očeva s djecom, da zahvale Bogu za veliki dar majčinstva i očinstva; za sve majke i očeve, bake i djedove, koji su kroz obiteljsko zajedništvo nosili i iznijeli život, pa i križeve naše vjerničke i nacionalne povijesti.
 
Mladi iz Trnave volontirali u Gunji PDF Ispis

TRNAVA/GUNJA (TU) - Članovi zbora mladih i nekoliko aktivnih mladića i djevojaka Župe Našašća sv. Križa u Trnavi 24. srpnja pridružili su se volonterima Ljetnog radnog kampa u Gunji. Iako većinom maloljetni, zbog čeka se nisu mogli prijaviti za tjedno volontiranje, na jedan dan zasukali su rukave i prionuli na posao.

 
Stranica 1 od 313