CERIĆ (TU) - U prepunoj filijalnoj crkvi sv. Katarine u Ceriću, u nedjelju 12. studenoga 2017. svoju vjernost posvjedočili su bračni parovi koji su ove godine slavili neki od svojih jubileja. Svetu misu u zajedništvu svih okupljenih predvodio je župnik vlč. Slavko Vranjković, koji je u svojoj propovijedi istaknuo da su bračni parovi koji danas slave svoje jubileje pokazatelj svima da je moguće živjeti u ljubavi, vjernosti i praštanju. „Oni su danas došli Bogu zahvaliti za dar ustrajnoga zajedničkoga života i zamoliti da ih i dalje prati svojim blagoslovom i zaštitom“, rekao je župnik.

Pedeset i petu godišnjicu braka proslavili su Ruža i Stipan Sučić; četrdeset i petu obljetnicu Vesna i Blaž Matančević; četrdesetu obljetnicu Katica i Marko Dakić, Marija i Ivan Bunić; trideset i petu Blaženka i Drago Mrkonjić, Slavica i Željko Podoreški; tridesetu Lidija i Antun Štivić; dvadeset i petu Jasna i Josip Budić, Mirela i Darko Hranić, Jelica i Miroslav Štivić, Vesna i Branko Vrselja; desetu obljetnicu Janja i Andrija Andreić te Ivana i Ivica Matančević. 

Zlatni bračnijubilej, 50 godina zajedništva, proslavili su Danica i Ivan Bušnja, Anica i Šimun Jakopiček, Marija i Luka Matoš te Andjelka i Mirko Pajtak. Danica (r. Maslov) i Ivan Bušnja vjenčali su se u Ceriću, a Bog ih je u zajedničkom životu obdario s dvoje djece te četvero unučadi. Anica (r. Marković) i Šimun Jakopiček vjenčali su se u Ceriću, a imaju dvoje djece, dvoje unučadi i dvoje praunučadi. Marija (r. Samardžija) i Luka Matoš vjenčali su se u Brodskom Stupniku. Roditelji su dvoje djece, a imaju i četvero unučadi. Andjelka (r. Zvonarek) i Mirko Pajtak vjenčali su se u Stipanovcima, također imaju dvoje djece i četvero unučadi.

Svojom skladnom pjesmom svetu misu obogatio je zbor „Credo“. Nakon misnog slavlja župnik Vranjković uručio je jubilarcima prigodne zahvalnice i cvijeće. Proslavi bračnih jubileja i ove godine prigodnim darovima pridružila se i Općina Nuštar: bračnim parovima koji su slavili pedeset godina bračnog zajedništva uručene su prigodne slike, a ostalim bračnim parovima donačelnik općine Drago Mrkonjić uručio je licitarska srca.

T. Zovko

divider