SLAVONSKI BROD (TU) - Pod geslom „Kličite Bogu glasom radosnim“ 33. u nizu Zlatna harfa – smotra crkvenih zborova Slavonskobrodskog dekanata, održana je u četvrtak 18. svibnja u Župi Svete Obitelji u Slavonskom Brodu. Program je u župnoj crkvi započeo misnim slavljem koje je u koncelebraciji brodskih svećenika predvodio vlč. Robert Farkaš, župnik brodske župe Sv. Leopolda Mandića.

Više od 250 dječaka i djevojčica, koji su crkvu ispunili gotovo do zadnjega mjesta, pozdravio je župnik Farkaš te im prigodnim riječima u svojoj homiliji posvjestio pravu sliku Isusa Krista, koji se raduje svakom čovjeku i želi da baš svatko bude u njegovoj radosti. „Isus i njegov narod slavili su Gospodina pjesmom. Te su pjesme u psalmima. Isus uživa kad je čovjek sretan, a patnju dopušta sam zato da bismo iz nje nešto naučili. Vi ste radost i ponos i važan dio života naših župnih zajednica. Što su naše mise radosne i raspjevane, zaslužni ste vi. Naše su molitve zahvaljujući vama radosne i vesele…“, poručio je među ostalim župnik Farkaš i zahvalio djeci i njihovim voditeljima na svem trudu i ljubavi koji ulažu u život svojih župnih zajednica. Naglasivši kako oni svojim redovitim dolascima na probe i pjevanjem na nedjeljnim misnim slavljima najbolje svjedoče svoju pripadnost Kristu, zamolio ih je da u tome budu ustrajni te pozivaju i druge da im se pridruže.

Svojim dječjim glasovima njih oko 250 doista su čitanjem i pjesmom uveličali euharistijsko slavlje, koje su zaključiti pjevajući zajedno pjesmu „Želim klicati“.

Slijedio je potom drugi dio programa u kojem su sa po dvije skladbe u duhu ovogodišnjeg gesla, među kojima je bilo i onih koji su dječica sama napisala, nastupili dječji zborovi iz župa: Svete Obitelji, Sv. Dominika Savija, Sv. Nikole Tavelića, Duha Svetoga, Sv. Leopolda Mandića, Sv. Josipa Radnika, Gospe Brze Pomoći, a s najviše pjevača zadnji je nastupio zbor Župe Bezgrješnog Srca Marijina s Budainke.  Na orguljama je nastup pratio srednjoškolac Mateo Barišić iz župe s Budainke.

Organizator Zlatne harfe za Brodsku regiju od njenih samih početaka je s. Ankica Tomas. Ona je zahvalila dječici, njihovim župnicima i voditeljicama, koji su s njima nazočili na susretu. Dekan Ivan Lenić voditeljicama je zbora uručio prigodna priznanja, a kao domaćin susreta vlč. David Sluganović svakom je župniku i voditeljicama priredio simbolične darove. Uz ugodnom druženju susret je nastavljen uz zajednički ručak u Matičević centru. B. Lukačević

 

divider