VOĐINCI (TU) - U subotu 13. svibnja 2017. godine, na blagdan Gospe Fatimske, u Župi Kraljice sv. Krunice Vođinci održana je 18. smotra crkvenog pjevanja, pod pokroviteljstvom udruge „Družina“ iz Zagreba, Općine Vođinci i župe Vođinci. Smotra je počela misnim slavljem koje je predvodio domaći župnik Ante Šiško.

U svojoj je propovijedi istaknuo važnost četiriju majki u životu svakog vjernika: biološka majka, majka Crkva, Blažena Djevica Marija i 'majka domovina', naglasivši kako je potrebno i važno ljubiti svoje majke. Misno slavlje animirao je mješoviti pjevački zbor KUU „Kristal – Sladorana“ Županja.

Uslijedila je smotra. Prve su zapjevale Vođinačke počimajle, koje su otpjevale Litanije BDM, a nakon njih zbor Župe Uzvišenja sv. Križa Lukarišće/Dugo Selo. Zatim se svima nazočnima predstavila Pjevačka skupina KUD-a „Slavuj“ Bukevje/Velika Gorica. Na kraju je i mješoviti pjevački zbor iz Županje izveo još nekoliko skladbi. Nakon održanog glazbenog djela, profesorica Manda Svirac, u ime organizatora, zahvalila je svim zborovima na dolasku uručivši im prigodne zahvalnice. Za kraj su svi zborovi zapjevali  pjesmu Marijo, svibnja kraljice. Sudionici su nastavili druženje na večeri u prostorijama KUD-a „Mladost“ Vođinci. Tomislav Savić

divider