VIŠNJEVAC/VOĐINCI/VINKOVCI - Tijekom protekloga vikenda održana je završnica Katoličke malonogomente lige Đakovačko-osječke nadbiskupij, a u Vođincima  i završni 4. susret sezone 2016./2017. KMNL regije Vinkovci.

Višnjevac

Nadbiskupijska završnica Katoličke malonogometne lige Đakovačko–osječke nadbiskupije odigrala se u subotu 13. svibnja 2017. godine u Višnjevcu. Misu prije početka natjecanja predvodio je višnjevački župnik Vjekoslav Lulić, i sam igrač na završnici. Utakmice su odigrane u dvorani OŠ "Višnjevac". U razigravanju po skupinama bilo je vrlo zanimljivo. U skupini A o finalistu je odlučio jedan pogodak budući da je ekipa iz Vinkovaca pobijedila ekipu Topole 4:1, dok su Višnjevčani istu ekipu svladali 5:1. Međusobno su odigrali 2:2 pa je tako u finalu završio domaćin, dok su se Vinkovčani morali zadovoljiti utakmicom za treće mjesto. U  skupini B ekipa Duh Sveti iz Slavonskog Broda s lakoćom je svladala ekipe iz Širokog Polja i Podravske Moslavine te se u startu postavila za favorita natjecanja. U dvoboju dviju poraženih ekipa bolja je sa 6:0 bila Podravska Moslavina te je igrala s Vinkovčanima u dvoboju za treće mjesto. Utakmice za plasman bile su izrazito zanimljive i sadržajne. Dvoboju za treće mjesto, nakon rezultata 2:2 u regularnom dijelu, pristupilo se izvođenju šesteraca. Svi su bili precizni do pete runde  kada je vratar Podravske Moslavine pogodio vratnicu i poklonio trofej Vinkovčanima.

Finalna utakmica između ekipa Rođenje BDM – Višnjevac i Duh Sveti – Slavonski Brod odigrana je pred stotinjak gledatelja koji su svjedočili vrhunskom futsalu. Nakon regularnih 1:1 pristupilo se izvođenju šesteraca. Nakon puno promašenih udaraca i nervoze, odlučila je tek deveta serija kada su gosti bili uspješniji te tako ponijeli titulu i prijelazni pehar u Slavonski Brod. Najbolji igrač turnira bio je Robert Ruhek (Duh sveti – Slavonski Brod), a najbolji vratar Stipe Marijić (Duh Sveti – Slavonski Brod) dok je najbolji strijelac Niki Horvat ( Rođenje BDM – Podravska Moslavina). Zbog brojnosti i važnosti ove lige i Đakovačko-osječke nadbiskupije u Hrvatskoj, na završnicu u Mostar pozvane u dvije ekipe, stoga oba finalista za dva tjedna putuju na završnicu Crkve u Hrvata. kmnl.hr

Vođinci - Vinkovci

Misnim slavljem koje je u nedjelju 14. svibnja u crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima predvodio i propovijedao domaći župnik Ante Šiško održan je završni 4. duhovni susret sezone 2016/2017. Katoličke malonogometne lige regije Vinkovci (KMNL) s kojim je i službeno završena 11. sezona natjecanja. Nakon mise ponajboljima u protekloj sezoni uručeni su pehari. KMNL regije Vinkovci u 11. sezoni brojala je 17 ekipa raspoređenih u dvije lige u kojoj je 199 registriranih igrača. U Drugoj ligi sudjelovalo je 9 ekipa: Vinkovci 2, Vinkovci 4, Vinkovci 5, Vinkovci 6, sv. Ilija Vinkovci, Nuštar, Nijemci, Ivankovo i Lipovac. Nakon ukupno odigrane 72 utakmice i postignutih 475 zgoditaka, u Drugoj ligi su nagrađeni sljedeći pojedinci i ekipe: najbolji igrač je Marko Blekić iz župe sv. Vinka Pallottija – Vinkovci 4, najbolji vratar je Dominik Jelinić također iz istoimene župe, najbolji strijelac je Petar Pedić  iz ekipe sv. Ilija Vinkovci s postignutih 27 zgoditaka. Fair play ekipa je ekipa župe sv. Ćirila i Metoda – Vinkovci 5. Treće mjesto osvojila je ekipa iz župe Duha Svetoga – Nuštar. Na drugom mjestu je ekipa Vinkovci 4 - župa sv. Vinka Pallottija – Kanovci, a pobjednička ekipa je ekipa sv. Ilije iz Vinkovaca koja je izborila direktan plasman u Prvu ligu sljedeće sezone dok je ekipa Vinkovci 4 izborila kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, koje će biti u rujnu 2017. godine.

U prvoj ligi sudjelovalo je 8 ekipa: Vinkovci 1, Vinkovci 3, Vinkovci 7, samostan sv. Antuna Vinkovci, Vođinci, Otok, Privlaka i Jarmina. Nakon ukupno odigranih 56 utakmica  i postignutih 392 zgoditka, u Prvoj ligi su nagrađeni sljedeći pojedinci i ekipe: za najboljeg igrača proglašen je Drago Lovrić iz ekipe samostan sv. Antuna Padovanskog – Vinkovci, najbolji vratar je Božidar Matej Martinović također iz istoimene ekipe, a za najboljeg strijelca proglašen je Marko Begović iz župe bl. Alojzija Stepinca Mirkovci i Mala Bosna - ekipe   Vinkovci 7 s postignuta 23 zgoditka. Fair play ekipa je ekipa župe Kraljice svete Krunice  – Vođinci. Na trećem mjestu je ekipa Kraljice svete Krunice  –  Vođinci, na drugom mjestu je ekipa Vinkovci 7 - župe bl. Alojzija Stepinca – Mirkovci i Mala Bosna. Prvo mjesto je osvojila ekipa samostana sv. Antuna Padovanskog iz Vinkovaca koja je izborila plasman na Nadbiskupijsku završnicu. Nova 12. sezona KMNL-a  regije Vinkovci počinje u rujnu. Snježana Kraljević

divider