PIŠKOREVCI (TU) - Tridesetak ministranata, djece i nekolicina mladih volontera SHKM-a piškorevačke župe proveli su utorak, 27. lipnja, u prirodi uz duhovno-rekreativni program. Susret je započeo jutarnjim okupljanjem i molitvom ispred crkve sv. Nikole u Budrovcima te pješačenjem do kapele sv. Klare u Budrovačkom brdu.

Opširnije...

OVČARA (TU) - Zdrug Katoličkih skauta Đakovačko osječke nadbiskupije organizirao je od 22. do 25. lipnja kamp na Ovčari kod Đakova. Priprema je trajala od srijede, 21. lipnja, a podizanje kampa i dolazak skauta uslijedio je 22. lipnja.

Opširnije...

KUŠEVAC/PUNITOVCI (TU) - U petak 23. lipnja u Kuševcu i Punitovcima proslavljen je Zavjetni dan, svetkovina Presvetog Srca Isusova. Misu, u Starom dijelu Kuševca predvodio je župnik Mihael Mađarević. Misa se već tradicionalno održava kod križa kraj kojeg su se Kuševčani molili dok nisu imali crkvu. Župnik je u svojoj propovijedi poručio kako je teško u sebi prepoznati ljubav koju bismo željeli dati, ako nismo i sami osjetili iskustvo Božje ljubavi. Božji odabir i ljubav prema izraelskom narodu, slika je njegove ljubavi prema svakom narodu i čovjeku pojedincu.

Opširnije...

SLAVONSKI BROD (TU) - Duhovnu obnovu za šezdesetak krizmanika slavonskobrodskih župa sv. Nikole Tavelića i sv. Josipa radnika predvodio je 22. i 23. lipnja u Župi sv. Josipa radnika fra Franjo Dalibor Stjepanović, župni vikar s Plehana, a  duhovnu obnovu za branitelje na temu „Presveto Srce Isusovo i Bezgrješno srce Marijino" predvodila je od 23. do 26. lipnja u Župi Svete obitelji u Slavonskom Brodu s. Svjetlana Rezo, redovnica Družbe Kćeri Božje ljubavi na službi u Travniku.

Opširnije...

SLAVONSKI BROD (TU) - Blagdan Bezgrješnog Srca Marijina svečano je u subotu, 24. lipnja proslavljen u istoimenoj župi u Slavonskom Brodu. Uz domaćeg župnika Andriju Djakovića i trojicu brodskih župnika središnje misno slavlje predvodio je Markan Kormanjoš, župnik u Brodskom Vinogorju.

Opširnije...

divider