ŠARENGRAD (TU) - Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić posjetio je 15. prosinca Zajednicu Cenacolo u Šarengradu, nedaleko Iloka. Od 2002. godine u ovoj Zajednici živi nekoliko mladih momaka koji su zbog ovisnosti, najčešće o drogama, zatražili pomoć. U 15 godina postojanja kroz ovu kuću Cenacola prošlo je više od tisuću mladih.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. Drago Tukara primio je 15. prosinca u Vikarijatu Osijek predstavnike Grada Osijeka koji su i ove godine korisnicima Centra za prihvat beskućnika darivali božićnice i pozivnice za doček Nove godine u organizaciji Grada.

Opširnije...

SLAVONSKI BROD (TU) - Župni ured Bezgrješnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu u četvrtak 14. prosinca posjetilo je 22 prvašića, učenika 1.a razreda osnovne škole. Potaknuti pismom svetog Nikole u kojemu ih on poziva da pomognu potrebitima, s učiteljicom su proveli akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština. Prikupljeno su spakirali u vrećice i kutije te se uputili u župni ured, gdje ih je dočekao đakon Blaž Jokić.

Opširnije...

BREZNICA ĐAKOVAČKA (TU) - Svetkovinu sv. Ivana od Križa, svoga oca i naučitelja Crkve, sestre karmelićanke u Breznici Đakovačkoj proslavile su 14. prosinca svečanom euharistijom koju je predvodio o. Franjo Podgorelec, karmelićanin iz remetskog samostana, u zajedništvu s domaćim župnikom Mirom Tomasom.

Opširnije...

OSIJEK (TU) – „Žena u Crkvi“ bila je tema trećega Adventskog susreta u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca i Kluba knjižare Nova, održanoga 14. prosinca u osječkoj Knjižari Nova. Gošće susreta bile su s. Veronika Mila Popić i s. Blanka Vrdoljak, članice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Opširnije...

divider