VUKOVAR (TU) - Susret hrvatske katoličke mladeži prvoga dana, 29. travnja održavat će se u svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije koje će primiti i ugostiti mlade. Sljedećega dana 30. travnja grad domaćin bit će Vukovar, gdje će se okupiti svi sudionici Susreta, oko 29.000 mladih.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - „Rad s djecom s teškoćama u nastavi katoličkog vjeronauka“ bila je tema stručnog skupa za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Đakovačko–osječke nadbiskupije, održanog 20. travnja 2017. u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek. Program je započeo molitvom koju su predvodili vjeroučitelji: Ivana Hac, Josip Klajić i Marina Špehar.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Deset dana prije održavanja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru na kojemu će sudjelovati oko 29.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva, a o kojima će brinuti oko 1500 volontera, organizacijski tim Susreta održao je 19. travnja u Vikarijatu Osijek pretposljednji sastanak koordinacije.

Opširnije...

ŠTITAR (TU) - U četvrtak, 20. travnja svečanom misom koju je predslavio župnik Pavao Madžarević započelo je u Štitaru obilježavanje velikih obljetnica - 180 godina župe i 200 godina župne crkve. Misu je svojim pjevanjem uveličao zbor Milosrdnih sestara Sv. Križa koje su svoj Emaus odlučile obilježiti upravo u ovoj župi.

Opširnije...

SLAVONSKI BROD (TU) – U Pastoralnom centru Župe Gospe Brze Pomoći 19. travnja 2017.  održana je večer zahvale volonterima Caritasa koji su se uključili u humanitarni odgovor na izbjegličku krizu.

Opširnije...

divider