BELIŠĆE (TU) - U subotu 20. svibnja, 19 framaša belišćanske Frame dalo je i obnovilo obećanje življenja evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži kroz godinu dana. Obred obećanja obavljen je za vrijeme večernje mise, koju je predvodio fra Peter Dežde, duhovni asistent Frame Našice.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Od 19. do 21. svibnja udruga Duhovnost osječkih studenata organizirala je Seminar osnovnog kršćanskog iskustva u kući Zajednice MiR u Osijeku. Seminar su predvodili p. Arkadiusz Krasicki (CSSp), p. Marek Szrejna (CSSp), bračni par Marcela i Tomislav Šperanda te Marija Krivić, voditeljica zajednice MiR.

Opširnije...

VINKOVCI/VELIKA (TU) – U znak zahvalnosti za sve dobro što čine, župnik Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, mons. Tadija Pranjić, organizirao je u subotu 19. svibnja zahvalno hodočašće u Veliku za članove domaćeg Mješovitog pjevačkog zbora „Sv. Cecilija,“ čiji je predsjednik Martin Mišković. Središnji dio zahvalnog hodočašća bilo je misno slavlje koje je u crkvi sv. Augustina, biskupa u Velikoj predvodio župni vikar župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima Marko Martić, u koncelebraciji mons. Pranjića.

Opširnije...

VUKOVAR (TU) - Ogranak Matice Hrvatske u Vukovaru, u suradnji s tamošnjim franjevačkim samostanom, te Zavičajni klub Livnjaka Vukovarsko-srijemske županije, pripremio je i objavio sabrane uratke nekadašnjega vukovarskog gvardijana fra Gordana Propadala. Knjiga nosi naslov "Vukovar kakvog vidim i doživljavam". Radi se o rukoveti zapisa pomno odabranih od 2008. kad je o. Propadalo imenovan za gvardijana franjevačkog samostana u Vukovaru, pa sve do 2014. godine, kad je premješten na novu službu u franjevački samostan Klanjec u Hrvatskom zagorju.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Organizacijski odbor Susreta hrvatske katoličke mladeži u suradnji s poduzećem Cinematic Osijek objavio je video uradak sa SHKM-a održanog 29. i 30. travnja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru.

Opširnije...

divider