OSIJEK (TU) - Riječi pjesme „Velik si“ odjekivale su 18. listopada u dvorištu OŠ Frana Krste Frankopana, prigodom obilježavanja Dana kruha – zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježavanje je organizirano u suradnji s OŠ „Mladost“, čiji su učenici i njihovi roditelji, djelatnici škole i ravnatelj, došli u goste OŠ Frana Krste Frankopana. Zajedno su sudjelovali u programu, uređenju učionica, molitvi i blagovanju hrane. Na taj način je nastavljeno prošlogodišnje zajedničko obilježavanje, jedino su gosti i domaćini zamijenili uloge.

Opširnije...

VOĐINCI (TU) - U četvrtak, 19. listopada brojni vjernici okupili su se u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima na misijsku večer(u), koju je organizirala misijska skupina župe. Nakon listopadskih pobožnosti, koju su kao i svaku večer predvodili mladi, slijedila je večernja misa te euharistijsko klanjanje, tematski usmjereno prema misijama. Nakon klanjanja, koje je uz animaciju mladih predvodio župnik vlč. Ante Šiško, skupina mladih nazočnima je  scenskim prikazom približila temu misija.

Opširnije...

OSIJEK / SLAVONSKI BROD  (TU) - Osječki su liječnici u Crkvi sv. Roka na blagdan sv. Luke, 18. listopada, proslavili svojeg zaštitnika - sv. Luku Evanđelista. Susret je započeo sv. Misom koju je predvodio dr. Stjepan Radić, duhovnik podružnice. Na temelju evanđeoskog teksta o Isusovom slanju 72 učenika, duhovnik Radić je u propovijedi na poseban način istaknuo dvije misli. Isusov izričaj 'nikog putem ne pozdravljajte' duhovnik je protumačio Kristovom brigom da se ne zadržavamo na nepotrebnim i suvišnim djelatnostima, razgovorima i susretima, koji nam ne samo oduzimaju vrijeme, već nas duhovno i egzistencijalno troše.

Opširnije...

JOSIPOVAC (TU) – Ususret proslavi svoga zaštitnika, u Župi sv. Luke u Josipovcu od 15. do 18. listopada održana je duhovna obnova, a voditelj je bio vlč. Miro Tomas, duhovnik Centra Božanskog Milosrđa na Ovčari kod Đakova i župnik u Levanjskoj Varoši. Program duhovne obnove sve dane započinjao je u 18 sati. Prvog dana program je započeo Gospinom krunicom, uslijedila je sveta misa te susret krizmanika, ministranata i mladih KMNL-ovaca s voditeljem duhovne obnove.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Novi ciklus Biblijsko-molitvenih večeri u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ započeo je u ponedjeljak, 16. listopada u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata, povjerenika za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Opširnije...

divider