ĐAKOVO (TU) – Vlč. Stjepan Klaić, župnik u miru, preminuo je u ponedjeljak, 7. kolovoza 2017. u Svećeničkom domu u  Đakovu u 79. godini života i 53. godini svećeništva. Sprovodni obredi održani su u srijedu, 9. kolovoza, na Gradskom groblju u Đakovu, a potom je u đakovačkoj katedrali uslijedila misa zadušnica. U nazočnosti nadbiskupa mons. Đure Hranića, obred ukopa predvodio je generalni vikar mons. Ivan Ćurić.

Opširnije...

DONJI ANDRIJEVCI / ĐAKOVO (TU) - U srijedu 2. studenoga 2016., u 63. godini života i 39. godini svećeništva u župnom stanu u Donjim Andrijevcima preminuo je preč. Nikica Mihaljević, župnik i dekan Velikokopaničkog dekanata. Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Andrije u Donjim Andrijevcima, u suslavlju s generalnim vikarom mons. Ivanom Ćurićem i sedamdesetak svećenika, predvodio je u petak. 4. studenoga đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Opširnije...

GUNDINCI (TU) - Misa zadušnica za vlč. Stjepan Kokanovića, koji je preminuo 10. ožujka 2016. u Svećeničkom domu u Đakovu, u 86. godini života i 55. godini svećeništva, održana je 12. ožujka u crkvi sv. Mateja, apostola u Gundincima. Predvoditelj je bio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, generalni vikar Ivan Ćurić predvodio je sprovodne obrede na mjesnom groblju, a od pokojnog subrata oprostilo se četrdesetak svećenika. Oproštajni govor uime Župe Kruševica uputila je Zora Bulog, uime svećenika preč. dr. Drago Tukara te uime rodne župe pokojnika, gundinački župnik Joso Perak.

Opširnije...

ĐAKOVO (TU) – Vlč. Vjekoslav (Slavko) Jurčić, umirovljeni komletinčki župnik, preminuo je  3. kolovoza 2016. u 71. godini života i 46. godini svećeništva. Sprovodni obredi održani su u subotu 6. kolovoza 2016. na Gradskom groblju u Đakovu, a potom je u đakovačkoj katedrali uslijedila misa zadušnica.  U nazočnosti nadbiskupa mons. Đure Hranića i nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića te sedamdesetak svećenika, sprovodne obrede predvodio je generalni vikar mons. Ivan Ćurić.

Opširnije...

SELCI ĐAKOVAČKI (TU) – Vlč. Adam Tabak, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i dušobrižnik za Hrvate u Ottawi, koji je preminuo 14. prosinca 2015. godine u 55. godini života i 29. godini svećeništva u bolnici „Fran Mihaljević“ u Zagrebu, ukopan je u srijedu 16. prosinca na groblju u Đakovačkim Selcima. Ukopu je prethodila misa zadušnica u ispunjenoj župnoj crkvi Snježne Gospe u Selcima Đakovačkim, koju je uz nadbiskupa Đuru Hranića, generalnog vikara Ivana Ćurića, ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislava Markića te veliki broj svećenika predvodio nadbiskup u miru Marin Srakić. 

Opširnije...

divider