Ured za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira i poziva sve obitelji i bračne parove na Nadbiskupijski dan obitelji, koji se slavi jednom u tri godine, a koji će se održati u subotu 28. listopada 2017. u Đakovu.

Proslava će imati dva dijela. Prvi dio održat će se u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici, u prostorima KBF-a i Dvorani biskupa Mandića, a drugi dio u katedrali sv. Petra. U 9 sati je molitveni početak te pozdrav nadbiskupa. U 9.25 slijedi predavanje na temu „Majčinstvo i očinstvo-poziv i poslanje“, koje izlaže dr. sc. Danijel Crnić, profesor KBF-a u Zagrebu. U 10 sati počinju radionice, a u 11.45 Scenski prikaz „Milosrdni Otac“, koji će izvesti glumačka skupina iz Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. U 12.10 djeca će uputiti svoju poruku roditeljima, a potom u 12.45 u katedrali započinje priprava za euharistijsko slavlje, koje će započeti u 13 sati.

 ____________________________________________________

Proslava Nadbiskupijskog dana sadrži nekoliko razina. Zbog toga je nadbiskup Đuro Hranić uputio dopis u kojem moli sve svećenike, župnike, vjeroučitelje i bračne parove da:

- u župnim zajednicama tijekom listopada u župnim obiteljskim skupinama, susretima s roditeljima prvopričesnika i krizmanika organiziraju barem jedan susret te promišljaju i produbljuju značenje, sadržaj i narav majčinstva i očinstva. Kako bi susrete mogli lakše ostvariti na raspolaganju su i izrađene radionice na temu majčinstva i očinstva pripremljene za dekanatske susrete bračnih parova, a nalaze se na mrežnoj stranici Nadbiskupije;

- u svim župnim i filijalnim crkvama mole za obitelji i za uspjeh Nadbiskupijskog susreta obitelji te da jedno euharistijsko klanjanje namijene molitvi za obitelji;

- u župnim obavijestima, župnim listićima i izrađenim plakatima animiraju bračne parove i obitelji na sudjelovanje na Nadbiskupijskom danu obitelji.

 Poziv nadbiskupa Đure Hranića

divider