SLAVONSKI BROD - Savjetovališta Đakovačko–osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu organiziraju ciklus radionica za djecu kako bi pomogli roditeljima i olakšali osmišljavanje slobodnog vremena djece tijekom školskih praznika na zanimljiv, koristan i edukativan način.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, a cilj je kroz druženje i različite edukativne i kreativne aktivnosti potaknuti razvoj emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina djece. Svaki susret obuhvaća jedno od tematskih područja koje će se obraditi primjenom različitih aktivnosti - kao što su razmjena iskustava, igra, kreativne tehnike i vježbe.

Susreti će se odvijati tijekom ljetnog razdoblja u terminima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u trajanju od sat i pol vremena. Mjesto održavanja radionica su prostori Savjetovališta (Kumičićeva 14, Slavonski Brod). Radionice će voditi djelatnici Savjetovališta. Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog uvažavanja.

DATUM VRIJEME NAZIV TEMA
26. srpnja 18-19:30 Ja u zrcalu - tko sam ja? Razvoj pojma o sebi
9. kolovoza 18-19:30 Voljeti samoga sebe Razvoj strahopoštovanja
16. kolovoza 18-19:30 Danas se osjećam... i mogu to pokazati Prepoznavanje i izražavanje osjećaja i empatija
23. kolovoza 18-19:30 Govorim i slušam Razvoj komunikacijskih vještina - govorenja i slušanja
30. kolovoza 18-19:30 Što kada se posvađamo? Nenasilno rješavanje sukoba
6. rujna 18-19:30 Suradnjom i tolerancijom do uspjeha Razvoj pozitivnih ponašanja u grupi, suradnje i tolerancije prema različitostima

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve polaznike. Poželjno bi bilo prijaviti dolazak najkasnije 2 dana prije održavanja radionice kojoj dijete želi prisustvovati.

Pozivamo Vas da informirate i na sudjelovanje potaknete sve roditelje koji bi mogli biti zainteresirani za to da njihova djeca pohađaju navedene radionice. Također Vas molimo da ukažete na potrebu pravovremene prijave na sudjelovanje. 

Prijave na tel: 035/416 116 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

divider