Od jeseni 2017. godine planira se organizirati Školu za župne suradnike za novu generaciju polaznika Garčinskog, Sibinjskog i Slavonskobrodskog dekanata. Mjesto održavanja Škole bit će na području grada Slavonskog Broda naknadno određeno i na vrijeme javljeno. Pri prijavi kandidata treba voditi računa o nužnosti teološko-pedagoško duhovne formacije župnih suradnika u župnoj katehezi, važnosti i potrebe sustavne i redovite župne kateheze u župnim zajednicama te činjenici da će ponovno pokretanje Škole u ovoj regiji biti tek za 12 godina.

Na temelju dosadašnjeg iskustva u drugim regijama, kako bi se zainteresiralo i animiralo buduće polaznike Škole, pokazalo se veoma korisnim organizirati tijekom svibnja ili lipnja jedan informativni susret na župnoj razini. Na susret bi trebalo pozvati:

  • članove župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, koji će sa župnicima pronaći što kvalitetnije suradnike te se i sami prijaviti u Školu, imajući u vidu pastoralne prioritete i potrebe župe, te u ime župe uputiti kandidate na formaciju koju nudi navedena Škola;
  • postojeće suradnike u različitim oblicima župne kateheze i animiranju župnih skupina od kojih se očekuj da prvi budu zainteresirani za formaciju i pomoć koju im nudi Škola;
  • mladiće i djevojke koji su prošli formaciju "Mladi za mlade", kako bi se upoznali s mogućnošću i perspektivama produbljenja vlastite formacije potrebnim teološkim znanjem i posebnostima religiozne pedagogije;
  • potencijalne polaznike Škole, koji su se već odlučili za upis na Školu i u osobnom su promišljanju, kako bi dobili odgovore iz prve ruke, iznijeli svoja očekivanja.

Broj kandidata (barem okvirni) iz pojedinih župa potrebno je do 25. lipnja 2017. prijaviti tajništvu Škole na telefon 031/802-237 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi na vrijeme mogli organizirati motivacijske razgovore i sve potrebno za pokretanje Škole. Cijeli program Škole može se pronaći na mrežnoj stranici Nadbiskupije.

 

  • Škola za župne suradnike od osnutka 2004. godine organizirana je u svim regijama Nadbiskupije. Od 2011. godine u jednoj od novih regija pokretanje Škole započinje se svake druge godine. U Slavonskom Brodu Škola prvi puta pokrenuta je 2007. Nakon dvogodišnjeg ciklusa potvrdnicu o završenoj Školi od 55 upisanih primilo 38 polaznika.                                                        
divider