ĐAKOVO (TU) – Zbor opere Hrvatskoga narodnog kazališta iz Osijeka održati će u utorak 19. prosinca 2017. koncert u đakovačkoj katedrali. Koncert započinje u 18.30 sati, a ulaz je slobodan.

OSIJEK (TU) – U organizaciji Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.”, u prostorijama Pastoralnog centra Vikarijata u Osijeku (Strossmayerova 58), u ponedjeljak 18. prosinca, u 19.30 sati započinje biblijsko-molitvena večer, koju će voditi vlč. Krešimir Bulat.

ĐAKOVO (TU) – Na početku večernjeg misnog slavlja na treću adventsku nedjelju, 17. prosinca 2017., koje započinje u 18 sati, članovi Izviđačkog odreda "Klasje" iz Đakova u đakovačku će katedralu unijeti Betlehemsko svjetlo. Vjernici će po završetku misnog slavlja Betlehemsko svjetlo moći ponijeti kućama.

ĐAKOVO (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit, mons. dr. Đuro Hranić, održat će u ponedjeljak 18. prosinca 2017. konferenciju za medije prigodom nadolazeće svetkovine Rođenja Gospodnjega – Božića. Tom će prigodom nadbiskup Đuro uputiti svoju Pastirsku božićnu poruku, a novinari će imati prigodu postavljati pitanja o životu i djelovanju Crkve, osobito đakovačko-osječke. Konferencija će biti održana u prostorima Nadbiskupskog doma (Strossmayerov trg 6) u Đakovu, s početkom u 9 sati.

ĐAKOVO (TU) - U vrijeme duhovne priprave za Božić, Dom duhovne pomoći sestara sv. Križa u Đakovu  i Župa Svih svetih Đakovo tradicionalno organiziraju predbožićni susret  za osobe s invaliditetom, njihove roditelje i prijatelje.

Susret će se održati u nedjelju, 17. prosinca 2017., od 15 sati u dvorani „Florentini“ u Đakovu, Frankopanska 5a, gdje će, nakon svečanog Euharistijskog slavlja, biti priređen prigodni božićni program u izvedbi djece s posebnim potrebama te druženje za sve sudionike susreta.

Na susret su pozvane i Udruge koje skrbe o osobama s invaliditetom te predstavnici vlasti iz lokalne zajednice. Želja organizatora je povećati osjetljivost društva za njihove poteškoće, kako bi se što lakše integrirali u zajednici u kojoj žive. Radi što bolje organizacije susreta, potrebno je prijaviti se u Župni ured Svih svetih, Đakovo 1, na tel./faks 031/802-300 ili Dom duhovne pomoći ss. sv. Križa 801-262.

divider