KRAPANJ (TU) - Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira treći psihološko-duhovni seminar Muškarac između zemlje i neba na temu „Snažan i hrabar muškarac kršćanin današnjeg vremena“. Seminar će se održati od 15. - 18. lipnja 2017. godine na Krapnju u kući Emaus. Voditelji su: Ivo Jozić (teolog, psiholog, psihoterapeut, bračni i obiteljski savjetovatelj, Freiburg, Njemačka), Marinko Pehar (savjetnik za poduzetništvo i coach, Freiburg, Njemačka), Đurica Pardon (svećenik, župnik, Punitovci, Hrvatska) i Josip Bošnjaković (svećenik, psiholog, psihoterapeut, Osijek, Hrvatska). Sudjelovati mogu punoljetni muškarci, a više informacija o seminaru, programu i mogućnostima prijave dostupno je OVDJE.  

ĐAKOVO (TU) - U subotu, 10. lipnja 2017. s početkom u 9 sati, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu (Petra Preradovića 17) održati će se seminar za animatore i suradnike župnih karitativnih skupina i članova katoličkih udruga Nadbiskupije đakovačko-osječke, koji su angažirani na karitativnom području. Među ostalim, predviđeno je predavanje na temu „Caritas – temeljno poslanje Crkve“, koje će održati Mišo Lukačević, zamjenik ravnatelja Nadbiskupijskoga Caritasa, kao i rad u skupinama.

OSIJEK (TU) - Zlatna harfa Osječkog istočnog dekanata održat će se u subotu, 27. svibnja. Početak je u 15 sati u kapelici Snježne Gospe u osječkom Donjem gradu. Djeca će pred kipom Gospe Fatimske moliti svibanjsku pobožnosti i pjevati Gospine litanije. Zatim će Gospin kip ponijeti ulicama Donjega grada do župne crkve Preslavnoga Imena Marijina gdje će se održati program Zlatne harfe.

OSIJEK (TU) - Udruga Duhovnost osječkih studenata Duhos organizira u četvrtak 1. lipnja 2017. tribinu na temu „Mladi danas“. Tribina će se održati u prostorima Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, s početkom u 19.30 sati. Predavanje će održati dr. sc. Sanea Mihaljević, dr. med., spec. psihijatrije iz Virovitice.

VINKOVCI (TU) - Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji organizira u subotu 27. svibnja 2017. u Vinkovcima 17. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Susret će se održati u parku Lenije, H. D. Genschera 14, Vinkovci, pod geslom: "Radost na Izvoru spasenja" (usp. Iz 12,3). U slučaju kiše susret će se održati u nastavno-sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, A. Akšamovića 31, Vinkovci.

Okupljanje je u 9,30 sati, a u 10 je euharistijsko slavlje, nakon kojega slijedi kulturno-umjetnički program i istovremeno predavanje za roditelje. Nakon okrepe i druženja biti će omogućen obilazak grada fijakerima. Detaljan program na plakatu u prilogu.

divider