JOSIPOVAC (TU) - Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije, animatori i predstavnici udruga osoba s invaliditetom osječke regije (Osječkog istočnog i zapadnog dekanata, Baranjskog i Čepinskog dekanata) organiziraju susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u nedjelju 5. studenoga 2017. u Župi Sv. Luke u Josipovcu. Okupljanje je u 16.30, a prigodni duhovno-umjetnički program započinje u 17 sati. Zajedničko misno slavlje je u 18.30, nakon kojega je druženje uz domjenak.

Na susret su pozivane sve osobe s invaliditetom osječke regije, sve udruge i institucije koje skrbe o osobama s invaliditetom, suradnici i njihovi prijatelji. Želja je ostvariti bolju međusobnu povezanost udruga i institucija, osvijestiti dostojanstvo svake ljudske osobe i povećati osjetljivost društva za  problematiku i poteškoće osoba s invaliditetom.

Sudionici susreta trebaju se prijaviti gđi Vesni Klir, članici Nadbiskupijskog povjerenstva iz osječke regije, na broj 091/8809 293 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

ĐAKOVO (TU) - Regionalni susret ministranata i članova Mreže molitelja za duhovna zvanja đakovačke regije (Đakovački i Velikokopanički dekanat) održati će se 4. studenoga 2017. u Župi Dobroga Pastira u Đakovu. Okupljanje je od 9.40, a misno slavlje je u 10 sati. Nakon zajedničkog misnog slavlja članovi Mreže molitelja nastavljaju program s povjerenikom, a ministranti idu na radionice.  Nakon okrjepe u školskoj dvorani u 12.45 započinje malonogometni turnir za ministrante.

OSIJEK (TU) - Suvremenost djela Fausta Vrančića – uz 400. obljetnicu smrti naslov je predavanja dr. sc. Marijane Borić (HAZU) koje će se u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Osijeku i Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” održati u petak, 27. listopada u 19:30 sati u Vikarijatu Osijek.

ĐAKOVO (TU) - Ured za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira i poziva sve obitelji i bračne parove na Nadbiskupijski dan obitelji  (koji se slavi jednom u tri godine), a koji će se održati u subotu 28. listopada 2017. u Đakovu. Proslava će imati dva dijela. Prvi dio održat će se u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici, u prostorima KBF-a i Dvorani biskupa Mandića, a drugi dio u katedrali sv. Petra. U 9 sati je molitveni početak te pozdrav nadbiskupa. U 9.25 slijedi predavanje na temu „Majčinstvo i očinstvo-poziv i poslanje“, koje izlaže dr. sc. Danijel Crnić, profesor KBF-a u Zagrebu. U 10 sati počinju radionice, a u 11.45 Scenski prikaz „Milosrdni Otac“, koji će izvesti glumačka skupina iz Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. U 12.10 djeca će uputiti svoju poruku roditeljima, a potom u 12.45 u katedrali započinje priprava za euharistijsko slavlje, koje će započeti u 13 sati.

 _______________________________________________________

Proslava Nadbiskupijskog dana sadrži nekoliko razina. Zbog toga je nadbiskup Đuro Hranić uputio dopis u kojem moli sve svećenike, župnike, vjeroučitelje i bračne parove da:

- u župnim zajednicama tijekom listopada u župnim obiteljskim skupinama, susretima s roditeljima prvopričesnika i krizmanika organiziraju barem jedan susret te promišljaju i produbljuju značenje, sadržaj i narav majčinstva i očinstva. Kako bi susrete mogli lakše ostvariti na raspolaganju su i izrađene radionice na temu majčinstva i očinstva pripremljene za dekanatske susrete bračnih parova, a nalaze se na mrežnoj stranici Nadbiskupije;

- u svim župnim i filijalnim crkvama mole za obitelji i za uspjeh Nadbiskupijskog susreta obitelji te da jedno euharistijsko klanjanje namijene molitvi za obitelji;

- u župnim obavijestima, župnim listićima i izrađenim plakatima animiraju bračne parove i obitelji na sudjelovanje na Nadbiskupijskom danu obitelji.

ĐAKOVO (TU) - XXXV. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine održat će se u prostorijama Nadbiskupskog doma u Đakovu, u četvrtak, 26. listopada 2017., s početkom u 9.30 sati.

divider