Institut za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II."
Nadbiskupski vikarijat, Strossmayerova 58, 31000 Osijek

mons. dr. Vladimir Dugalić, predstojnik
vladimir.dugalić@djos.hr
031/802 305
Margareta Gregić, tajnica
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
031/253 932

 

  • OSIJEK (TU) - Predavanje doc. dr. Ane Mikić Čolić na temu Jezik iza jezika – kada riječi obilaze oko stvari kao „mačka oko vruće kaše“  u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Osijeku i Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ održat će se u srijedu, 15. studenoga u 19:30 sati u Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58). 

 

  • OSIJEK (TU) - Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u suradnji s Institutom za novu evangelizaciju ''Sv. Ivan Pavao II.'', Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije i Udrugom socijalnih radnika Osječko-baranjske županije organizira stručnu konferenciju pod nazivom „Izazovi zaštite djece na internetu“. Navedena konferencija održat će se 21. studenoga u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek (J. J. Strossmayera 58). Konferencija se održava u trajanju od 9:30 sati do 14:30 sati, a provodi se u sklopu projekta "Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place" (2015-HR-IA-0013), koji je sufinanciran od strane Europske  unije iz programa Department C - Connecting Europe Facility (CEF). Program konferencije možete pronaći OVDJE.

    Cilj stručne konferencije je predstaviti izazove s kojima se stručnjaci susreću u svakodnevnom radu s djecom i mladima, a vezano uz njihovo korištenje modernih tehnologija te doprinijeti razvoju edukativnih i promotivnih aktivnosti koje će omogućiti da djeca i mladi moderne tehnologije koriste na siguran način.

    Predavanja su namijenjena psiholozima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima, defektolozima, rehabilitatorima, logopedima, pedagozima, učiteljima, ravnateljima škola i ustanova, drugim zainteresiranim stručnjacima koji su uključeni u direktan rad s djecom i mladima te studentima društveno – humanističkog usmjerenja.

    Sudjelovanje na stručnoj konferenciji će biti prijavljeno Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori socijalnih radnika, Hrvatskoj udruzi socijalnih pedagoga i Agenciji za odgoj i obrazovanje kako bi sudionici ostvarili bodove za stručno usavršavanje. Za sudjelovanje na stručnoj konferenciji nije potrebna uplata kotizacije.

 

  • OSIJEK (TU) - Biblijsko-molitvena večer u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sv. Ivan Pavao II.", a pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata održat će se u ponedjeljak, 20. studenoga s početkom u 19:30 sati u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek.

 

  • OSIJEK (TU) - "Kršćansko shvaćanje rada" naslov je socijalne tribine u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sv. Ivan Pavao II.", a pod vodstvom mr. Igora Jakobfija koja će se održati u četvrtak, 23. studenoga s početkom u 19:30 sati u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek.

 

 

divider